Opastuksen
suunnittelu

Tarjotut
opastuksen
suunnittelun
palvelut

R
Opastussuunnitelmat
R
Opaskartat
R
Kustannusarviot
R
Kilpailutusasiakirjat

Hyvällä suunnittelulla parempia opasteita

Meiltä löytyy kokemusta opastuksen suunnittelusta kaikenlaisiin projekteihin. Ei ole väliä, onko opasteita viisi vai yli tuhat – me hoidamme opastesuunnitelmat ja opaskartat vankalla kokemuksella. Lue lisää, miksi Maastotieto on opastussuunnittelun johtava nimi.

Suunnittelemalla kohti positiivista käyttäjäkokemusta

Olemme toteuttaneet koko Suomen laajuudella opastuksen suunnittelua niin lyhyille, muutaman kilometrin luontopoluille kuin yli 900 kilometrin mittaiselle reittiverkostolle. Meille ei ole väliä onko kyseessä viiden tai viidensadan opasteen reitistö, sillä käyttäjien tarpeet ovat aina suunnittelumme lähtökohtana. Kun olemme määrittäneet kohderyhmät ja ohjaustarpeet, suunnittelemme opastuksen logiikan ja hiomme sen ennen siirtymistä maasto- ja suunnittelutöihin.

Esimerkkejä opastuksen suunnittelun referensseistä

Sallan kansallispuiston opastuksen suunnittelu, 2022
Salla luotti Maastotiedon osaamiseen opastussuunnitelman laatimisessa laajan matkailualueen reiteille. Kun olimme toteuttaneet maastokartoituksen, esitimme toimeksiantajalle ehdotuksen opastuksen logiikasta ja muokkasimme ehdotusta vielä tilaajan toiveiden mukaisesti. Toimeksiantajan yhteyshenkilö: kenttäpäällikkö Jarmo Asell, puh 020 639 6043
Kotkan kaupunki, Kaupunkipuistojen opastuksen suunnittelu 2021
Toteutimme Kotkan kaupungin toimeksiannosta kaupunkipuistojen opastesuunnittelun ja opaskarttojen laadinnan. Reitit maastokartoitettiin opasteiden sijainnin määrittämiseksi, jonka jälkeen reittejä karsittiin opastuksen logiikan selkeyttämiseksi. Karsitulle reittiverkostolle laadittiin opastussuunnitelmat ja opaskartat sekä kustannusarvio. Toimeksiantajan yhteyshenkilö: kaupungin puutarhuri Mari Nenonen, puh 040 688 3860.
Kajaanin kaupunki, Hiihtolatujen, ulkoilureittien ja maastopyöräilyreittien opastuksen suunnittelu, 2021
Laadimme Kajaanin kaupungin hiihtolatujen, kaikkien retkeilyreittien sekä Pöllyvaaran ja Pirunvaaran maastopyöräilyreittien opastussuunnitelman ja opaskartat. Lisäksi konsultoimme toimeksiantajaa opasteiden pystyttämisessä. Toimeksiantajan yhteyshenkilö: liikuntapalveluvastaava Jari Rajala puh 044 421 4108.
Nokian kaupunki, ulkoilureittien opastuksen suunnittelu, 2021
Saimme mahdollisuuden luoda opastussuunnitelmat ja opaskartat Nokian kaupungin hiihtoladuille ja ulkoilureiteille. Tavoitteenamme oli auttaa kävijöitä löytämään helposti haluamansa reitit ja nauttimaan alueen tarjoamista kauniista maisemista ja rauhallisesta ilmapiiristä. Toimeksiantajan yhteyshenkilö: liikuntapaikkapäällikkö Mika Lehtinen, puh 044 486 0923.
Lappeenrannan kaupunki, ulkoilureittien opastuksen suunnittelu, 2020
Toteutimme Lappeenrannan kaupungin hiihtolatujen ja ulkoilureittien opastussuunnitelmat ja opaskartat. Halusimme varmistaa, että kävijät löytävät helposti kaikki retkeilyreitit ja voivat nauttia alueen kauniista maisemista vaivattomasti. Teimme tiivistä yhteistyötä kunnossapitohenkilöstön kanssa, jonka ajatuksia kuuntelimme tarkalla korvalla reittiverkoston selkeyttämiseksi. Tämän pohjalta laadimme ehdotukset opetettavasta reittistöstä ja sen logiikasta. Toimeksiantajan yhteyshenkilö: liikuntajohtaja Pasi Koistinen, puh 040 682 0227.

Tarvitseko apua opastesuunnittelussa?