LUONTOSI -METSÄKYLPYSOVELLUS

minuutissa verenpaineesi laskee

minuutissa huomaat mielialasi kohenneen

tunnissa tarkkaavaisuutesi paranee

Luonto on meissä syvällä. Aistimme ja hermostomme ovat edelleen virittäytyneet luontoympäristöön ja sen yksityiskohtiin. Silmämme nauttivat maiseman ja yksityiskohtien fraktaaleista, ja luonnossa liikkuessamme vapaasti vaeltava katse herättelee elinvoiman tunnetta. Kuulo- ja hajuaistimme ovat suoraan kytköksissä hermojärjestelmäämme; luonnon pehmeä äänimaailma saa kehomme ja mielemme rentoutumaan.

Luontosi – metsäkylpysovellus perustuu japanilaiseen Shinrin-Yokuun, joka on metsäluonnossa kylpemistä aistien välityksellä. Sovellus ohjaa käyttäjäänsä luonnossa reitillä, joka kiertää alueen puhuttelevilla ja luonnon hyvinvointivaikutuksia tukevilla luontoelementeillä. Sovellus opastaa käyttäjänsä elementille sopiviin, luonnon hyvinvointivaikutuksia vahvistaviin harjoitteisiin. Toistuvilla harjoituskerroilla reitti pysyy samana, mutta luontoelementeillä aukeavat harjoitteet vaihtuvat.

Luontosi -metsäkylpysovelluksen perimmäinen tavoite on synnyttää ja syventää luontoyhteyttä. Luontosi -sovellus on tarkoitettu erityisesti työhyvinvoinnin ja yleisesti arkisen hyvinvoinnin tukemiseen. Luontosi -harjoitteet ja grafiikka herättelevät käyttäjää aistimaan luontoympäristöä, ohjaavat keskittymään tähän hetkeen ja auttavat tunnistamaan omia voimavaroja.

Luontosi -sovellus

Kutsumme luonnon hyvinvointivaikutuksista kiinnostuneita testaamaan Luontosi -metsäkylpysovellusta omatoimisesti omalla Android -laitteella 24.11.-8.12.2020 välisenä aikana.

Testireitin lähtöpaikkana toimii Juhannuskalliontien parkkipaikka (Lapland Hotel Sky Ounasvaaran alapuolella), 96400 Rovaniemi.

Ohjeet sovelluksen lataamiseen löytyvät alta.

TIEDOTE 29.11.20

Pilotoinnissa on havaittu ongelmia seuraavilla laitteilla;

Huawei P30 Lite

Honor 20 Lite

Samsung S30

Honor 6x

Ongelman syytä selvitetään.

Luontosi -metsäkylpysovelluksen testireitti vie sinut lähiluontoon noin 2 km pituiselle, tunnin mittaiselle reitille.  Reitin varrella sovellus opastaa sinut elvyttäviin ja luonnon hyvinvointivaikutuksia vahvistaviin harjoitteisiin, joita on testireitillä kahdeksan kappaletta. 

Metsäkylpyreittiä ei ole merkitty maastoon, vaan etenet sovelluksen ohjaamana. Muistathan, että kuljet reitillä omalla vastuullasi. Huomioi olosuhteet liikkuessasi, esimerkiksi märät kivet, juuret ja kalliopinnat ovat liukkaita. Talvella voit olla ensimmäinen, joka tuoreella lumella astelee, mutta astele vain rohkeasti!

Varmista aina lähtiessäsi, että puhelimesi akku on ladattu! Pukeuduthan tavanomaista lämpimämmin, jotta voit nauttia rauhallisesta etenemisestä ja pysähtymisestä viileälläkin säällä. Laita jalkaasi mieleiset, sään mukaiset ja vettä pitävät ulkoilukengät. 

TURVALISUUS-SUUNNITELMA

Tutustu testireitin Turvallisuussuunnitelmaan ja riskeihin ennen maastoon siirtymistä.

SOVELLUKSEN LATAAMINEN

Sovelluksen pilottiversio on tehty Android -käyttöjärjestelmälle. Jos sinulla itselläsi ei ole Android -puhelinta, pyydä jokin Android -puhelimellinen kaverisi mukaan ja testatkaa reitti yhdessä! Sovellus ladataan suoraan palvelimelta alla olevasta ”lataa sovellus” -painikkeesta. Lataamiseen voi liittyä puhelimesi antama varoitus tuntemattomasta latauslähteestä. Tässä tapauksessa, käy puhelimen asetuksista sallimassa lataus tuntemattomista lähteistä. Huomaa, että toimiakseen sovellus vaatii käyttöoikeuden puhelimen sijaintitietoon. Sijaintitietoa ei tallenneta käytön jälkeen.

1. Klikkaa lataa-painiketta alla ja lataa asennustiedosto puhelimeesi.

2. Mene puhelimen tiedostonhallintaan ja klikkaa APK:t.

3. Hae Luontosi -asennustiedosto ja klikkaa asenna sovellus.

4. Jos asennus onnistui siirry kohtaan 5. Mikäli asennus ei onnistu lue tarkemmat asennusohjeet.

5. Nyt olet valmis metsäkylpyyn.

Pilotin ajan sovellus on vapaa kaikille kiinnostuneille testaajille. Pilottijakson jälkeen testireitti suljetaan. Halutessasi ehdit käymään reitillä useastikin. Voit poistaa sovelluksen puhelimestasi käyntisi jälkeen.

Kaikkien sovellusta testanneiden ja yhteystiedot jättäneiden kesken arvomme Likiliike-lahjakortin (arvo 50€). Arvonta suoritetaan 11.12.20, voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.